Gosia_789 - 2009-04-06 18:44:58

http://img80.imageshack.us/img80/4677/bundiladoobg.jpg



Składniki:
4 szklanki m±ki z cieciorki
1 szklanka ghee/klarowanego masła/
2 szklanki cukru - najlepiej trzcinowego, a jeszcze lepiej zmielonego
łyżeczka mielonego kardamonu
pół szklanki migdałów w płatkach zmieszanych z rodzynkami

Przygotowanie :
Ghee rozgrzać na patelni. Stopniowo dodawać m±kę, ci±gle mieszaj±c. "Smażyć" aż masa zrobi się br±zowa. Pozostawić do wystygnięcia.
Dodać cukier, dobrze wymieszać.
Dodać kardamon i bakalie.
Uformować kulki/kuleczki i podawać.

www.najlepszamuza.pun.pl www.nwk.pun.pl www.swinka-team.pun.pl www.rpgx.pun.pl www.srk-madhuri.pun.pl